Brouwerijsector onder water

De laatste tijd worden de aandelen van de brouwerijsector behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 18 procent lager. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2000 kochten staan nu op een enorme winst van ruim 320 procent. Sinds 2012 klom de sector circa 102 procent. Gemiddeld levert de sector een middelmatig dividendrendement op van 2 procent.

Rendementen brouwerijsector

aandelenanalyses

De Europese brouwerijen zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse brouwerijen. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De gehele sector wordt nu op een vrij behoorlijke CAPE-ratio van 37 verhandeld. Constellation Brands , Harboes Bryggeri en Heineken zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Malteries FCO-BEL., Carlsberg en Molson Coors Brewing .

We zien verder dat de EU brouwerijsector op een CAPE van 26 noteert en de Amerikaanse op 79.

Winnaars en verliezers brouwerijsector

sectoranalyse

De Europese brouwerijsector brengt nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 2,06 procent en die in Amerika op 0,6 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.