Bankensector in de min

De laatste tijd worden de aandelen van de bankensector behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 6 procent lager. De investeerders die in 2000 deze sector kochten hebben nu een reusachtige plus van bijna 318 procent. Sinds 2012 noteert de sector bijna 117 procent hoger. De sector koerst nu op een middelmatig dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen bankensector

fundmantele data

De Europese banken zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse banken. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De gehele sector noteert nu op een vrij forse CAPE-ratio van 36. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. Schweizerische Nationalbank, Mutualfirst Financial Inc en Totalbanken. Bancolombia S.A., Icici Bank Limited en NBB zitten bij de laagste CAPE-ratio's.

We zien verder dat de EU bankensector op een CAPE van 32 noteert en de Amerikaanse op 38. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger.

Winnaars en verliezers bankensector

koersgrafieken

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 10 procent hoger en de Amerikanen staan ruim 2 procent in de plus.

De Europese bankensector levert momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 0,61 procent en die in Amerika op 0,13 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.