Voedingssector in de min

De laatste tijd worden de aandelen van de voedingssector amper verhandeld. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 2 procent lager. Beleggers die in 2000 in deze sector stapten staan nu op een reusachtige plus van bijna 882 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 97 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een middelmatig dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen voedingssector

koersgrafieken

De Amerikaanse voedingsbedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De totale sector koerst nu op een vrij forse CAPE-ratio van 39. Wessanen , Flowers Foods en Calavo Growers zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Lsb Industries Inc, Seneca Foods en Fleury Michon .

De Europese voedingssector noteert op een CAPE van 41 en de Amerikaanse op 36. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden op winst.

Winnaars en verliezers voedingssector

koersdata

De Europese aandelen in deze sector werden bijna 12 procent duurder en de Amerikanen staan ruim 7 procent in de plus.

De Europese voedingssector brengt nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 1,15 procent en die in Amerika op 0,51 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.