Verzekeraarssector staat lager

De laatste tijd worden de aandelen van de verzekeraarssector behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 3 procent lager. De belegger die in 2000 in deze aandelen stapte staat momenteel op een beduidende plus van bijna 426 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 274 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een middelmatig dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen verzekeraarssector

aandelenanalyse

De Europese verzekeraars zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse verzekeraars. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De gehele sector noteert nu op een vrij forse CAPE-ratio van 31. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. ProLogis , Kingstone Companies Inc en Nmi Holdings Inc. Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Aflac , Aegon en Munchener Rue .

We zien verder dat de Europese verzekeraarssector op een CAPE van 19 noteert en de Amerikaanse op 37. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden op winst.

Winnaars en verliezers verzekeraarssector

fundmantele data

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 19 procent hoger en de Amerikanen staan ruim 1 procent in de plus.

De Europese verzekeraarssector brengt nu meer dividenden op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 2,01 procent en die in Amerika op 0,38 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.