Meeste aandelen halfgeleiders sector hoger

De laatste tijd worden de aandelen van de halfgeleiders sector amper verhandeld. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 1 procent in het groen. Beleggers die het gemiddelde aandeel uit de sector in 2000 aanschaften staan nu op een forse winst van ruim 509 procent. Sinds 2012 koerst de sector circa 197 procent hoger. De sector noteert momenteel een mager dividendrendement van 0,5 procent.

Rendementen halfgeleiders sector

aandelenanalyse

De Amerikaanse producenten van halfgeleiders zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De hele sector in zijn geheel noteert nu op een vrij hoge CAPE-ratio van 38. Monolithic Power Systems, STMicroelectronics en Broadcom zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Bedrijven met de lagere CAPE-ratio's zijn United Microelectronics Corp, First Solar en SMA Solar .

De Europese halfgeleiders sector noteert op een CAPE van 41 en de Amerikaanse op 38. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger.

Winnaars en verliezers halfgeleiders sector

aandeel

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 14 procent in de plus en de Amerikanen staan ruim 8 procent in de plus.

De Europese halfgeleiders sector brengt nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 0,82 procent en die in Amerika op 0,12 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.