Beleggers mijden aandelen drankensector

Het gros van de aandelen in de drankensector worden recent behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 3 procent in het rood. De belegger die in 2000 in deze aandelen stapte staat momenteel op een beduidende plus van bijna 425 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 79 procent hoger. Het doorsnee dividendrendement van de sector ligt op 1 procent.

Rendementen drankensector

aandeel

De Europese drankenproducenten zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse drankenproducenten. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De gehele sector noteert nu op een vrij stevige CAPE-ratio van 58. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. National Beverage, Femsa en Starbucks . Compania Cervecerias Unidas S.A., Vina Concha Y Toro en Lanson-Bcc worden nu met de laagste CAPE ratio's verhandeld.

We zien verder dat de EU drankensector op een CAPE van 51 noteert en de Amerikaanse op 66. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in de plus.

Winnaars en verliezers drankensector

aandelenanalyse

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 8 procent hoger en de Amerikanen staan ruim 14 procent in de plus.

De Europese drankensector brengt nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa brengen 0,45 procent op en die in de VS 0,3 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.