Beleggers mijden aandelen handelssector

Het gros van de aandelen in de handelssector worden recent behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 4 procent in het rood. De investeerders die in 2000 deze sector kochten hebben nu een reusachtige plus van bijna 399 procent. Sinds 2012 noteert de sector bijna 119 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een middelmatig dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen handelssector

koersdata

De Amerikaanse handelsbedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De totale sector noteert nu op een vrij forse CAPE-ratio van 227. Zalando, Winmark Corp en Idex Corp zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Bedrijven met de lagere CAPE-ratio's zijn Orell Fuessli, Acomo en Dorchester Minerals L.P..

De Europese handelssector kost bijna 873 maal haar CAPE-ratio en de Amerikanen kost 25. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger.

Winnaars en verliezers handelssector

aandeel

De Europese aandelen in deze sector werden bijna 11 procent meer waard en de Amerikanen staan ruim 18 procent in de plus.

De Europese handelssector levert momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 1,08 procent en die in de VS op 0,4 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.