De energievretende bitcoin

Bitcoin heeft binnen een maand ongeveer een kwart van zijn waarde verloren. Dalende van het hoogste punt op 16 april van $ 63.500 tot momenteel verhandeld tegen $ 48.000. Een aantal factoren waren verantwoordelijk voor de recente inzinking, een onderzoek door het Amerikaanse ministerie van Justitie naar de cryptocurrency-uitwisseling, Binance over de beschuldigingen van witwassen van geld zijn slechts een deel van de reden.

De grootste klap was in de vorm van een tweet van Tesla CEO, Elon Musk, die voor onbepaalde tijd de aankoop van zijn elektrische auto's van Bitcoin < / a> opschortte. Het opschorten van de cryptovaluta was omdat het miningprocesvan Bitcoin zeer energie-intensief was, het een grote ecologische voetafdruk achterlaat en het milieu lijdt onder de gevolgen van de genoemde activiteit. Iets dat hij wilde veranderen toen hij pionierde met elektrische auto's om de koolstofvoetafdruk te verkleinen die wordt achtergelaten door voertuigen die werken met een verbrandingsmotor.

Waarom verbruikt bitcoin buitengewone hoeveelheden energie?

Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI), die het energieverbruik bijhoudt door de cryptocurrency, laat zien dat het energieverbruik constant toenam sinds 2016 en versnelde sterk in 2020 om een ​​recordhoogte van 149 terawattuur (TWh) te bereiken. Om dit in perspectief te plaatsen: Alphabet gebruikt ongeveer 12,2 TWh, ongeveer evenveel energie als het hele land Zwitserland en het hele land Nederland. Als we analisten van het International Energy Agency (IEA) zouden geloven, zou de situatie kunnen verslechteren en zou het energieverbruik kunnen stijgen tot 500 TWh als miners de meest energie-intensieve apparatuur zouden gebruiken voor het minen.

Bitcoin wordt verdiend door mensen die miners worden genoemd. Ze moeten complexe vergelijkingen oplossen, waarvoor brute verwerkingskracht van de computers nodig is. Hoe krachtiger de processor is, hoe beter hij geplaatst is om de vergelijking te kraken en daardoor veel meer energie verbruikt. De beloning voor dit alles zijn Bitcoins.

China is verantwoordelijk voor ongeveer 80% van de wereldwijde handel in cryptovaluta en het vertrouwt op bruinkool, een vervuilende steenkool om in zijn stroombehoeften te voorzien. De relatie is direct, hoe meer bitcoins worden gedolven, hoe meer stroom wordt verbruikt en als gevolg daarvan zal de omgeving meer vervuild zijn om aan die stroombehoeften te voldoen. Deze race om de cryptocurrency te minen kan de klimaatveranderingsdoelstellingen van China in gevaar brengen en het zal tot 2060 duren voordat China in staat zou zijn om aan de behoeften van de cryptocurrency-industrie te voldoen door middel van hernieuwbare energie volgens Bloomberg. Nu roept de vraag op dat, hoewel Bitcoin een individu vrij kan maken, maar tegen welke prijs?