4 voordelen van beheerd beleggen in cryptomunten

Steeds meer grote spelers vinden hun weg naar de cryptomarkt en dit hoeft niet te verbazen. Er zijn zelfs al een aantal vermogensbeheerders op de markt actief. Een voorbeeld hiervan is Yieldt, een cryptovermogensbeheerder die nauw samenwerkt met Bitvavo. Wat het voordeel van zo'n cryptovermogensbeheerder is? We leggen het voor je uit.

# 1. Risico's beperken zonder kansen te mislopen

Cryptobeleggingen kunnen mooie winsten opleveren, maar het houdt ook grote risico's in. Dit houdt beleggers echter niet tegen. Het resultaat is dat sommigen torenhoge winsten boeken en dat anderen vooral verlies maken. Risico's beperken is dan ook heel belangrijk. Het beperken van risico's doe je door een voldoende diverse beleggingsportefeuille aan te leggen, maar ook door zowel technische als fundamentele analyses uit te voeren. Daarbij dien je voortdurend je posities in vraag te stellen en bij te sturen. Er zullen zelfs momenten zijn waarop je even aan de zijlijn moet staan.

Er komt met andere woorden veel bij kijken. Net daarom is bij het investeren in crypto beheerd beleggen zo interessant. Experts doen het bovenstaande voor jou en jij hoeft je nergens om te bekommeren. Je hebt dus wel de voordelen, maar niet de zorgen. Om je beleggingsportefeuille optimaal te beschermen, blijft het wel nog steeds belangrijk om niet alleen in cryptomunten te beleggen. Ook aandelen, obligaties, vastgoed, grondstoffen en edelmetalen blijven essentieel voor een veilige beleggingsportefeuille.

# 2. Investeringen gaan niet verloren

Een tweede voordeel van cryptobeleggen via een vermogensbeheerder is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het opslaan en beveiligen van je cryptomunten. Dit laat je namelijk over aan een expert die over de beste beveiligingstechnieken beschikt. Hoe dit wordt georganiseerd, verschilt per vermogensbeheerder.

Bij Yieldt werken ze hiervoor samen met het handelsplatform Bitvavo dat de cryptomunten grotendeels offline opslaat. Hiervoor gebruiken ze een afzonderlijke stichting, zodat de beleggingen gescheiden zijn van het vermogen en de schulden van Bitvavo. Als Bitvavo over de kop zou gaan, blijven de beleggingen met andere woorden veilig.

# 3. Mooie winsten boeken

Een nadeel van een risicomijdende aanpak is dat er geen monsterwinsten kunnen worden geboekt. De verhalen waarbij het rendement meer dan tienduizend procent stijgt, zal je hier dus niet lezen. Desondanks kunnen er toch mooie winsten worden geboekt, zeker in vergelijking met klassieke investeringen. Als je ervoor kiest om via Yieldt rendement te halen uit je spaargeld, zijn rendementen van meer dan 100% zeker mogelijk. Het YTD-rendement tussen januari 2021 en juli 2021 bedraagt er op dit moment zelfs al 168%. Uiteraard is een rendement nooit gegarandeerd en zijn rendementen uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Daarnaast moet je natuurlijk ook rekening houden met kosten die aan de winst snoepen. In het geval van Yieldt rekent men naast 0,25% servicekosten en 1% stortingskosten een winstpremie van 10% aan.

# 4. Toegankelijk voor grote en kleine beleggers

Ten slotte zijn cryptovermogensbeheerders over het algemeen net iets toegankelijker dan klassieke vermogensbeheerders. Bij sommige klassieke vermogensbeheerders moet je al minstens 100 ton investeren, terwijl cryptovermogensbeheerders er zowel voor kleine als grote beleggers zijn. In het geval van Yieldt geldt er bijvoorbeeld een minimale investering van 1.000 euro. Zo kan iedereen profiteren van de mogelijkheden van de cryptomarkt.