Barclays in top Engelse dividendrendementen

Fors dividend Barclays

Beleggers in het aandeel Barclays kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Barclays nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. De consensus van het dividend ligt op 7 GBp per aandeel. Barclays 's dividendrendement komt hiermee op 3,25 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de banken ligt op een schamele 1 procent.

Dividendrendementen Barclays

Morgen zal het Engelse Barclays haar cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren. De omzet van Barclays over dit jaar komt uit op 21,78 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het concern 23,27 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Barclays in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 3,49 miljard GBp. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 21 GBp. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 10,26.

Actuele koersdoelen rond de 223 GBp

Jefferies & Co., RBC Capital Markets en Investec gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Barclays 's marktkapitalisatie 3653,83 miljard GBp.

Het aandeel staat om 12.38 0,7 procent lager op 215,4 GBp.

Historische koersen Barclays voorbije 10 jaar

fundamenteel onderzoek barclays

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.