Analisten gaan uit van superjaar voor Intuitive Surgical

Morgen komt het Amerikaanse Intuitive Surgical haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit Sunnyvale dit jaar uit op 8.01 miljard dollar. De totale opbrengsten zouden volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de totale opbrengsten over 2023 toen de omzet 7.12 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Intuitive Surgical in beeld plus taxaties 2023

aandelenkoers

De analisten rekenen voor 2024 op een nettowinst van 2.23 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 6.25 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 59.87 te liggen.

De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheid ligt op een aantrekkelijke 1.91 procent.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 130.96 miljard dollar.

Historische koersen Intuitive Surgical 2007-2023

aandelenkoers intuitivesurgical

Het aandeel koerstte woensdag op een slotstand van 374.17 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.