Intel krijgt meeste koopadviezen

Chipfabrikant Intel krijgt vandaag opwaartse advieswijzigingen van de analisten van ondermeer Goldman Sachs en Bear Stearns. De wijzigingen volgen op de recordcijfers die Intel gisteren presenteerde over het derde kwartaal van 2007. De vraag naar laptops in India en China is één van de factoren achter de sterke cijfers. In totaal verkocht Intel in het afgelopen kwartaal 20% meer chips voor laptops. Intel behaalde een nettowinst van $ 1,8 miljard, wat ten opzichte van vorig jaar een stijging is van 43%. Waar analisten uitgingen van een omzet van $ 9,6 miljard kwam deze uit op een recordniveau van $ 10,1 miljard.

De prijzenoorlog die gevoerd wordt met voornamelijk AMD heeft ervoor gezorgd dat de asp (average selling price) heeft ervoor gezorgd dat de prijs van chips de afgelopen tijd onder druk is komen te staan. Maar de laatste cijfers tonen aan dat het prijsniveau stabiel is gebleven.

Op moment van schrijven is het gemiddeld koersdoel vastgesteld op $ 28,38. Hiermee komt het verwacht rendement op 11,39%. Met een rating van 4,5 sterren staat hoog op de ranglijst van halfgeleiders en krijgt het aandeel de meeste koopadviezen, namelijk 29.

In 2006 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2006) 23.54. Voor 2007 wordt de winst per aandeel Intel ingeschat op 1.21 USD. De winst per aandeel Intel bedroeg in 2005 1.42 dollar.