JD.com wordt super techaandeel genoemd

Het Amerikaanse detailhandelsbedrijf JD.com blijft goed aan de weg timmeren. Over het eerste kwartaal knalde haar omzet met maar liefst 33 procent omhoog. Een recent rapport van BrandZ dat samen met Kantar en WPP was opgesteld, stelt dat JD.com het snelst groeiende detailhandelsbedrijf is (bij een groeivoet van 94 procent). Onlangs sloeg JD.com de handen ineen met Wal-Mart Stores en de Chinese retailer Yonghui en Alphabet om samen uit te breiden in Azië.

JD.com gaf aan dat Alphabet ruim 550 miljoen dollar gaat investeren in JD.com. Dit in ruil voor 27 miljoen stuks nieuw uit te geven aandelen JD.com (klasse A). JD.com heeft ook een samenwerking met Tencent die de app WeChatt beheert. Deze app heeft ruim 1 miljard gebruikers. Diverse analisten vermoeden dat JD.com in de toekomst deze data kan gebruiken voor haar advertentiebereik en dus het aanjagen van nog meer omzet.

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 473,24 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 362,33 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Jd.Com Inc. in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 6,34 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4,42 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 8,72.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de offshore diensten-/distributiebedrijven ligt op een summiere 0,5 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Jd.Com Inc.'s totale beurswaarde 91,92 miljard dollar.

Het aandeel staat om 16.40 1,5 procent hoger op 38,54 dollar.

Historische koersen Jd.Com Inc. afgelopen 10 jaar

financiele analyse jd.cominc.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.