Galapagos forse outperformer in Europese biotechnologiesector

Het aandeel Galapagos had de laatste jaren een sterk positief koersmomentum. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een rendement van 543 procent één van de grote outperformers van haar sector. De sector leverde de voorbije 5 jaar een winst op van circa 237 procent. Overige outperformende aandelen in de sector zijn onder andere Pharming Assembly Biosciences en Catalyst Pharmaceutical Partners. Bij de sectorwinnaars zitten onder andere Pharming , Assembly Biosciences en Catalyst Pharmaceutical Partners.

Momentum biotechnologiesector

fundamenteel onderzoek Gemiddeld kost de sector nu 4 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 2,28 maal de boekwaarde per aandeel. Vanaf 2012 heeft de sector een winst van ruim 237 procent en vanaf 2007 423 procent winst.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 238,63 miljoen euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 155,92 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Galapagos in beeld plus taxaties 2018

koersdata

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 124 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een verlies per aandeel van 2,44 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -37,8 te liggen.

De meeste analisten gaan er vanuit dat Galapagos geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividend van de biotechnologiebedrijven ligt op een schamele 0,5 procent.

Jongste koersdoelen rond de 115 euro

JP Morgan, Credit Suisse en InsingerGilissen gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Galapagos 's beurswaarde 4,27 miljard euro. Het aandeel Galapagos was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Galapagos 10 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 71 en de 105 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 2290 procent hoger.

Historische koersen Galapagos

koersdata galapagos

Het aandeel staat om 17.35 1,5 procent lager op 92,24 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.