Vooral Griekse aandelen hard omlaag maar ook extreme rendementen in PIGS-universum

Kijkende naar de rendementen van de aandelen van de Portugese, Ierse, Griekse en Spaanse beurzen dan zien we dat het vooral de Griekse aandelen zijn die zeer harde klappen hebben gekregen. De onderstaande tabel toont aandelenrendementen van de vermelde landen met minimaal 50 procent koersverlies. Te zien is dat de lijst vooral door de Griekse aandelen gedomineerd worden. De grootste Griekse spelers in deze lijst zijn Top Ships (dat ruim 80 procent van haar waarde verloor in de afgelopen 12 maanden), Dromeas Office Furniture en Attica Bank.

Slechts presterende PIGS aandelen

Logischerwijs keren deze in zwaar weer verkerende aandelen dan ook geen dividenden uit (met uitzondering van Box Ships). Omdat het vooral smallcaps zijn en zodoende amper door analisten gevolgd worden zijn er dan ook vrijwel geen taxaties van de resultaten per aandeel en zodoende geen koers/winst-verhoudingen in deze tabel vermeld.

Hoogste rendementen PIGS landen

pigs landen aandelenrendementen

Kijkende naar wat de winnaars waren over de afgelopen 12 maanden dan zien we logischerwijs (door hun overtal) wederom veel smallcaps in dit overzicht vermeld staan. Hier lijkt de lijst vooral door de Spaanse aandelen gedomineerd te worden. Het Ierse World Assurance Group won in de afgelopen 12 maanden maar liefst 850 procent.

De aandelen met de hoogste marktkapitalisaties zijn Shire PLC en Bankia. Ook hier zijn er niet voor alle aandelen koers/winst-verhoudingen voorhanden. Wel is te zien is dat het gros van de vermelde koers/winst-verhoudingen aan de hoge kant is.