Agfa-Gevaert schroeft nettowinst met bijna een kwart op

Het beeldvormingsbedrijf Agfa-Gevaert heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 651 miljoen euro. Dat betekende een daling met 11,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Die terugval moet naar eigen zeggen worden toegeschreven aan ongunstige wisselkoersen en aanhoudend zwakke economische omstandigheden in diverse regio’s van de wereld, waarbij ook gewezen wordt op een vertraging in de meeste opkomende markten. Ook tijdens de eerste drie maanden van het jaar diende een omzetdaling met ongeveer 11 procent worden gemeld.

Daarentegen kon het beeldvormingsbedrijf tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst van 26 miljoen euro realiseren, Dat betekende een stijging met bijna een kwart tegenover het tweede kwartaal van vorig jaar. Daarbij wordt vooral gewezen naar de verdere implentering van efficiëntieprogramma’s en de lagere zilverprijzen.

Christian Reinaudo, chief executive van Agfa-Gevaert , benadrukt dat de groep zich tijdens de tweede jaarhelft verder zal concentreren op het stimuleren van de omzetgroei.

Bron: Express.be