Needham verhoogd taxaties voor Yahoo! en Facebook

Needham & Company stelt in een recent rapport over de internetsector dat de beursgang van Alibaba de nodige zorgen rondom Yahoo! ! heeft weggenomen, dat een grootaandeelhouder in de Chinese online marktplaats was. Mede daarom hebben de analisten hun advies voor Yahoo! ! verhoogd, terwijl ook de verwachtingen voor Facebook opwaarts zijn bijgesteld en zij voor beide aandelen evenveel opwaarts potentieel zien.

Halverwege het jaar verlaagde Needham zijn advies voor Yahoo! ! naar ‘neutral’, omdat de analisten er vanuit gingen dat aandeelhouders van Yahoo! ! hun aandelen zouden verkopen wanneer Alibaba naar de beurs zou gaan. Dit omdat zij dan direct zouden kunnen investeren in de Chinese marktplaats, in plaats van indirect door een aandeel te hebben in Yahoo! !

Daarnaast was Needham ongerust dat Yahoo! !’s opbrengsten uit de beursgang van Alibaba zouden worden besteed aan overnames waarvan de waarde riskant zou zijn (en uiteindelijk zou kunnen dalen tot nul).

Zorgen weggenomen

Needham heeft echter het advies voor Yahoo! ! deze week verhoogd naar ‘buy’ om een aantal redenen. Allereerst wijzen zij erop dat aandeelhouders van Yahoo! ! die aandelen Alibaba wilden hebben nu uit het aandeel zijn gestapt.

Daarnaast wijzen de analisten erop dat Starboard heeft aangekondigd dat het een significant aandeel in Yahoo! ! heeft genomen. Dit geeft Yahoo! ! extra kapitaal, maar ook de urgentie om een omslag te maken. Deze druk was volgens de analisten weggevallen sinds Third Point in juli 2013 uit het management stapte. Needham heeft het koersdoel vastgesteld op 48 dollar. Daarmee zien zij een opwaarts potentieel van 18%.

Hogere verwachtingen Facebook

Ook voor Facebook heeft Needham zijn verwachtingen opwaarts bijgesteld. Waar de analisten voor het aandeel al een ‘buy-advies’ hadden uitstaan, is het koersdoel verhoogd van 80 dollar naar 93 dollar.

Maar ook andere analisten hebben recent hun taxaties voor Facebook bijgesteld. Zo verhoogde Stifel Nicolaus hun koersdoel voor Facebook met 4 dollar tot 99 dollar en hanteren zij eveneens een ‘buy-advies’ voor het aandeel. De analisten van William Blair hebben het advies op ‘outperform’ staan, maar hun koersdoel afgelopen week wel verhoogd van 74,84 dollar naar 82,50 dollar.

De recente taxatieverhogingen geven aan dat analisten nog voldoende opwaarts potentieel zien voor Facebook . De koers stond begin deze week op 78,77 dollar, waarmee de analisten van Needham een rendement verwachten van 18%.