Credit Suisse staat er goed op bij Deutsche Bank na stresstest

met de uitslag van de bankenstresstest van de ECB analyseren analisten welke banken de winnaars en verliezers zijn. De analisten van Deutsche Bank zijn per saldo positief over de testresultaten en zien mede daarom opwaarts potentieel voor de gehele sector. Daarbinnen is Credit Suisse het favoriete aandeel van Deutsche Bank.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de 130 grootste banken van Europa recent wederom aan zijn stresstest onderworpen en hiervoor zijn er uiteindelijk 25 gezakt, waarvan 13 banken door een kapitaaltekort nog te zwak zijn om een nieuwe crisis te overleven.

Het zijn vooral Italiaanse en Griekse banken die er momenteel nog zwak voor staan, maar ook het Belgische Dexia staat er niet goed voor met een kapitaaltekort van 340 miljoen euro. Het Italiaanse Banca Monte dei Paschi di Siena spant de kroon met een tekort van 2,1 miljard euro, gevolgd door de Griekse Eurobank met een tekort van 1,8 miljard euro. Het totale kapitaaltekort voor al deze banken bedraagt 9,5 miljard euro.

Tevreden met uitslagen

De analisten van Deutsche bank zijn over het algemeen tevreden over de testresultaten. Volgens hen hebben de meeste banken met het opbouwen van kapitaal goede vooruitgang geboekt en biedt de sector over het algemeen enig opwaarts potentieel.

Zodoende heeft Deutsche Bank voor veel Europese banken een positief advies afgegeven. Zo staan Credit Suisse , ING Groep , Lloyds Banking, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Intesa Sanpaolo en Société Générale op de kooplijst.

Verder heeft Deutsche bank voor respectievelijk Aareal Bank , Commerzbank, BNP Paribas en UniCredit een houdadvies uitstaan. Maar ook voor deze aandelen zijn de analisten van mening dat de testresultaten een positief marktuitwerking zullen hebben.

Credit Suisse favoriet

Favoriet binnen de sector voor Deutsche bank is Credit Suisse , dat bij de analisten op de lijst van ‘Top Picks’ staat met een koersdoel van 29 Zwitserse Frank. Daarmee zien de analisten een opwaarts potentieel van 17,8%.

Over het algemeen zijn de analisten tezamen licht positief over Credit Suisse . Er staan voor het aandeel momenteel 11 koop- en 10 houdadviezen uit, terwijl 2 analisten een verkoopadvies hebben afgegeven.

Het koersdoel van Credit Suisse ligt niet ver van het gemiddelde koersdoel af, dat momenteel 29,60 Zwitserse frank bedraagt en daarmee een verwacht rendement oplevert van 20,35%.