Credit Suisse ondervraagd inzake Archegos

 • Regelgevers in de Verenigde Staten en Zwitserland hebben de afgelopen dagen meer informatie opgevraagd bij Credit Suisse (Ticker: CS) over extra aandelenverkopen in verband met de ineenstorting van Archegos Capital, meldt de Wall Street Journal, onder vermelding van mensen die bekend zijn met de zaak.
 • De extra verkopen zouden kunnen leiden tot verdere verliezen boven de $ 4,7 miljard die het begin deze maand al bekend maakte, vertelde een van de mensen aan de WSJ. Eventuele extra verliezen zullen in vergelijking daarmee naar verwachting klein zijn.
 • Credit Suisse had geprobeerd posities in ~ $ 4 miljard aan aandelen gerelateerd aan Archegos te verlaten, inclusief een verkoop zo recent als vorige week, volgens mensen die bekend zijn met de transacties.
 • Naast informatie over de verkopen en mogelijke verliezen, stellen toezichthouders ook vragen over hoe de bank haar blootstelling aan Archegos beheert.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Zuerich volgens de analisten uit op 20.86 miljard CHF. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2020 toen de omzet 22.39 miljard CHF bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Credit Suisse in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  Credit suisse Amsterdam ©

  Credit suisse
  Credit suisse


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1.16 miljard CHF. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 51 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 18 te liggen.

  De consensus van het dividend ligt op 19 cent per aandeel. Credit Suisse 's dividendrendement is dus 2.07 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een relatief royale 2.91 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 22.37 miljard CHF. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds april vorig jaar staat het aandeel 20 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 7 en de 14 CHF.

  Historische koersen Credit Suisse voorbije 10 jaar

  koersdata creditsuisse

  Het aandeel staat om 15.48 0.04 procent lager op 9.18 CHF.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.