JPMorgan prijst L’Oréal en Nestlé

Naar aanleiding van gegevens van marktonderzoeksbureau ACNielsen heeft de Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase zijn taxaties voor de Europese levensmiddelensector bijgesteld. Binnen de sector zien de analisten weinig kansen voor Henkel en Danone , terwijl L’Oréal en Nestlé juist wel koopwaardig zijn volgens hen.

Henkel blijft op verkopen

Voor Henkel heeft JPMorgan het advies op ‘underweight’ staan. De analisten stellen dat de meest recente gegevens duiden op een groei van 0,5% voor het bedrijf. Sterke resultaten bij de haarverzorgingsproducten en wasmiddelen hebben hier volgens hen aan bijgedragen. Zodoende heeft Henkel de afgelopen periode een marktaandeel gewonnen van 0,2%.

Uit de consensus blijkt dat JPMorgan een van de weinige analisten is die Henkel een verkoopadvies heeft gegeven. Naast hen staat er namelijk slechts nog een verkoopadvies uit. Daartegenover zijn er 13 houd- en 10 koopadviezen afgegeven, waarmee de consensus licht positief is. Met een gemiddeld koersdoel van 86,20 euro zien analisten een opwaarts potentieel van 9,4%.

Slappe yoghurt Danone

Ook voor Danone luidt het advies van JPMorgan ‘underweight’, ook al laten de recente cijfers verbeteringen zien bij de Franse levensmiddelenproducent. Daarbij heeft babyvoeding de resultaten ondersteund, terwijl yoghurt zwak is gebleven.

De consensus voor Danone is licht positief, waarbij er met 9 verkoopadviezen opvallend veel negatieve taxaties zijn afgegeven voor het aandeel. Er staan verder 9 houd- en 5 koopadviezen uit. Met een gemiddeld koersdoel van 55,22 euro zien analisten slechts een opwaarts potentieel voor de koers van 1,8%.

Koopadviezen L’Oréal en Nestlé

Aan het andere kant van het spectrum van JPMorgan staan L’Oréal en Nestlé, waarbij beide aandelen een ‘overweight-advies’ hebben gekregen. Voor het Franse cosmeticaconcern stellen de analisten vast dat vooral shampoo en huidverzorging hebben bijgedragen aan de groei van de resultaten. Het make-up segment heeft volgens hen echter wel zwak gepresteerd.

De consensus voor L’Oréal is positief. Er staan 10 koopadviezen uit, tegenover 6 houd- en 5 verkoopadviezen. Met een gemiddeld koersdoel van 131,35 euro verwachten de analisten een rendement van 5,1%.

Bij Nestlé stelt JPMorgan dat de recente cijfers een vlakke groei laten zien. Daarbij waren ijs, water en huisdierenvoeder de sterkhouders, terwijl snoepgoed en koffie een dalende trend lieten zien.

Voor Nestlé is de consensus positief. Er staan 8 koop- en 14 houdadviezen uit, terwijl slechts 2 analisten een verkoopadvies hebben uitstaan. Met een gemiddeld koersdoel van 71,31 euro zien analisten een opwaarts potentieel van slechts 1,2%.