Nestlé gaat Nestlé Waters Noord-Amerikaanse merken verkopen

 • Nestlé (OTCPK: NSRGY) stemt ermee in om zijn regionale bronwatermerken, gezuiverd wateractiviteiten en drankbezorgdiensten in de VS en Canada te verkopen aan One Rock Capital Partners in samenwerking met Metropoulos & Co. voor $ 4,3 miljard.
 • Het bedrijf zegt dat zijn internationale premiummerken, waaronder Perrier, S.Pellegrino en Acqua Panna, geen deel uitmaken van de deal.
 • Maar de verkoop omvat wel merken zoals Poland Spring en Ice Mountain, waarvan de verkoop in 2019 in de VS en Canada in totaal ~ 3,4 miljard Zwitserse frank ($ 3,81 miljard) bedroeg.
 • De deal volgt op de aankondiging van Nestlé vorig jaar dat het een strategische evaluatie zou uitvoeren van delen van de Noord-Amerikaanse watersector.

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Vevey volgens de analisten uit op 84.41 miljard CHF. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het concern 84.34 miljard CHF verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Nestle in beeld plus taxaties 2020

  koersgrafieken

  nestle Nespresso ©

  nestle
  nestle


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 12.27 miljard CHF. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4.39 CHF. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 22.37 te liggen.

  De consensus van het dividend ligt op 2.84 CHF per aandeel. Nestle 's dividendrendement komt hiermee uit op 2.89 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingssector ligt op een magere 0.94 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 282.88 miljard CHF. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 5 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 83 en de 113 CHF.

  Historische koersen aandeel Nestle

  koersgrafieken nestle

  Klikt u hier voor dividend aandeel Nestle. Om 15.29 staat het aandeel 1.46 procent lager op 98.22 CHF.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.