3 biotechnologiefavorieten van RBC Capital Markets

Een van de sectoren die in 2014 zowel een hoogte- als dieptepunt heeft gezien is de biotechnologiesector. Nu we richting het einde van het jaar gaan ziet RBC Capital Markets kansen voor beleggers om te investeren in een aantal van deze aandelen, waarbij de analisten de focus hebben gelegd op de middelgrote beursgenoteerde bedrijven.

In zowel het voorjaar als in de afgelopen maanden was er sprake van een massale uitverkoop van biotechnologieaandelen. Beleggers die in deze dieptepunten aandelen hebben (bij)gekocht hebben echter goede rendementen gezien, zo stelt RBC Capital Markets.

De analisten zien dan ook kansen voor volgend jaar en richten hun pijlen op middelgrote beursgenoteerde biotechnologiebedrijven. Dit omdat zij van mening zijn dat grote biotechnologiebedrijven als Amgen weliswaar solide zijn, maar een gelimiteerd opwaarts potentieel hebben. RBC Capital Markets blijft wel positief over de grote biotechnologiebedrijven, maar tipt liever kleinere sectorgenoten.

Celgene

Celgene is een van de favoriete aandelen van RBC Capital Markets voor volgend jaar, omdat de analisten verwachten dat het aandeel veel opwaarts potentieel heeft. RBC Capital Markets verwacht dat de opbrengsten met ten minste 20% zullen toenemen in 2015 en 2016.

Dit wordt gebaseerd op de resultaten die Celgene deze zomer naar buiten bracht en nieuws over zijn medicijn Revlimid, dat de standaard kan worden voor de behandeling tegen multipel Myeloom (een vorm van kanker).

RBC Capital Markets heeft voor Celgene een koersdoel uitstaan van 115 dollar.

BioMarin Pharmaceutical Inc

BioMarin wordt vaak genoemd als een mogelijk overnamedoelwit. RBC Capital Marktes denkt dat beleggers het aandeel in hun portefeuille moeten opnemen voordat de analistendag op 10 december plaatsvindt. Naar verluidt zou BioMarin een doelwit zijn door zijn gediverseerde en uitbreidende pijplijn.

RBC Capital Markets ziet daarbij vijf potentiële pijplijnmogelijkheden in 2015. Waar voor een aantal medicijnen de belangrijke fase 3 data opgeschoven is naar volgend jaar, biedt een succesvolle lancering van Vimizim potentie voor momentum van het aandeel op korte termijn. Het medicijn is halverwege februari gelanceerd en zal naar verwachting dit jaar 60-70 miljoen dollar aan omzet genereren.

RBC Capital Markets heeft voor BioMarin een koersdoel uitstaan van 87 dollar.

Vertex Pharma

Vertex Pharma is op de kaart komen te staan door medicijn voor Hepatitis C en zal volgens RBC Capital Markets een omzetgroei weten te realiseren met zijn taaislijmziekte medicijn, waarvoor het inmiddels goedkeuring heeft gevraagd in zowel de Verenigde Staten als Europa.

RBC Capital Marktes heeft voor Vertex Pharma een koersdoel uitstaan van 130 dollar.