Aandeel BHP Billiton aan kop qua Engelse dividendaandelen

Fors dividend BHP Billiton

Beleggers in het aandeel BHP Billiton kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel BHP Billiton nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. De consensus van het dividend ligt op 173 GBp per aandeel. BHP Billiton's dividendrendement komt dus op 10,57 procent uit. Het gemiddelde dividend van de mijnbouwers ligt op een schamele 1 procent.

Dividendrendementen BHP Billiton

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 43,4 miljard GBp. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 43,64 miljard GBp bedroeg.

Historische omzetten en resultaten BHP Billiton in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 10,2 miljard GBp. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 188 GBp over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 8,71 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 1650 GBp

Independent Research, Morgan Stanley en Jefferies & Co. gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BHP Billiton's beurswaarde 3458,19 miljard GBp. Het aandeel BHP Billiton bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel BHP Billiton 19 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1349 en de 1804 GBp. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 47 procent hoger.

Historische beurskoersen aandeel BHP Billiton

fundamenteel onderzoek bhpbilliton

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.