Consensus KUKA blijft somber

Kuka Industrial Robots is een van de grootste fabrikanten van industriële robots en automatiseringssystemen ter wereld. Het Duitse bedrijf presenteerde begin februari resultaten die vertrouwen gaven voor analisten, maar desondanks hanteren zij overwegend negatieve taxaties voor het aandeel.

S&P Capital IQ heeft zijn advies voor Kuka verlaagd van ‘hold’ naar ‘sell’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 62 euro. Analist William Koning schrijft in zijn rapport dat de resultaten in het vierde kwartaal voor hem een tegenvaller waren. Verder stelt de analist dat het aandeel kijkende naar de aanstaande integratie van de overgenomen logistiek specialist Swisslog momenteel te duur is.

Commerzbank is van mening dat dankzij een sterke ontwikkeling in Bereich Systems het operationele resultaat van de robotfabrikant boven de verwachtingen van de analisten is uitgekomen. Wel wordt de speelruimte voor positieve verrassingen volgens hen steeds geringer. Commerzbank heeft voor Kuka een ‘hold-advies’ uitstaan met daarbij een koersdoel van 55 euro.

Koersdoel verhoogd

De Britse zakenbank Barclays vormt een van de uitzonderingen en heeft zijn koersdoel voor Kuka verhoogd van 66 euro naar 78 euro. Analist James Stettler stelt in zijn rapport dat het vierde kwartaal zijn vertrouwen heeft versterkt dat de robot- en machinefabrikant door acquisities sneller zal groeien.

Verder wijst de analist erop dat de doelen van het bedrijf zoals altijd conservatief zijn en Kuka daarom speelruimte omhoog heeft. Het advies van Barclays luidt ‘overweight’.

Consensus Kuka

De consensus voor Kuka is overwegend negatief. Er staan momenteel 4 koop- 9 houd- en 8 verkoopadviezen uit. Kijkende naar de analistenreacties mag gesteld worden dat het sentiment rond het aandeel ook niet goed is.

De beter dan verwachte kwartaalcijfers hebben ertoe geleid dat de koers van het aandeel de afgelopen dagen is opgelopen met 7,3%. Analisten hanteren echter een koersdoel dat aanmerkelijk lager ligt. Met een gemiddeld koersdoel van 52,75 euro verwachten zij een negatief rendement van 18,6%.