Merck en Ablynx verder in zee met elkaar

Het biotechnologiebedrijf Ablynx uit Gent heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 14,1 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 26 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf wijst erop dat de operationele kosten door intensievere investeringen in onderzoek met bijna een derde stegen tot 19,1 miljoen euro.

Uiteindelijk diende een nettoverlies van 4 miljoen euro te worden geboekt, tegenover een negatief resultaat van 2,8 miljoen euro de eerste drie maanden van vorig jaar, toen echter wel een voorafbetaling voor een onderzoeksproject rond kankertherapieën en immunologie werd ontvangen.

Ablynx meldt verder dat de samenwerking met de Duitse farmagroep Merck KGaA Serono toch wordt verder gezet. Eerder dit jaar jaar was bekend gemaakt dat de collaboratie tussen beide partijen zou worden stopgezet, maar nu kon worden gemeld dat de samenwerking toch wordt verlengd voor twee projecten die gebaseerd zijn op nanobodies die door Ablynx werden ontwikkeld.

Bron: Express.be