Aanzienlijk dividendrendement Aviva

Fors dividend Aviva

Beleggers in het aandeel Aviva kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Aviva nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 30 GBp. Aviva's dividendrendement ligt dus op 6,84 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de verzekeraarssector ligt op een summiere 1 procent.

Dividendrendementen Aviva

Morgen komt het Engelse Aviva met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van Aviva over dit jaar komt uit op 36,04 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2017 toen het concern 49,52 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aviva in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 2,01 miljard GBp. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 57 GBp over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 7,7.

Actuele koersdoelen nabij de 528 GBp

RBC Capital Markets, Jefferies & Co. en UBS gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Aviva's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1782,2 miljard GBp. Het aandeel Aviva was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel Aviva 7 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 362 en de 555 GBp. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 169 procent hoger.

Om 9.14 staat het aandeel 0,25 procent lager op 438,8 GBp.

Historische koersen Aviva voorbije 10 jaar

beurskoers aviva

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.