De favoriete aandelen van BlackRock: o.a. Amazon, Apple en Microsoft

BlackRock. is een van de grootste vermogensbeheerders in de wereld met meer dan $5.000 miljard in hun beheer. Als BlackRock een aandeel koopt, dan kijkt de hele markt mee. Library for Smart Investors bekeek de aankopen van BlackRock in het vierde kwartaal van 2018, en besteedde vooral aandacht aan aandelen in de technologiesector. De volgende vier aandelen werden aangewezen als favorieten van BlackRock.

Microsoft

De vermogensbeheerder kocht in het laatste kwartaal vorige jaar bijna 3,3 miljoen nieuwe aandelen in Microsoft. Daarmee heeft het bedrijf nu meer dan 500 miljoen aandelen van Microsoft in zijn bezit, met een waarde van circa $51 miljard. De liefde voor Microsoft komt niet uit de lucht vallen. Het techbedrijf heeft een bedrag van $127,7 miljard in kas. Vooral het Azure Cloud Platform is populair, maar ook andere diensten als LinkedIn, Surface apparaten, games en de Enterprise apps doen het goed.

Apple.

BlackRock behield zijn longpositie in Apple gedurende het eind van 2018. Het breidde zijn hoeveelheid aandelen uit met 805 duizend naar 269,6 miljoen. BlackRock heeft een goede relatie met Apple, en had vroeger zelfs een positie in de raad van bestuur. De vooruitzichten lijken wat minder rooskleurig. Apple heeft moeite om de inkomsten met de iPhone op peil te houden door verzadiging van de markt en toenemende concurrentie. Volgens een analyse van CNBC keren beleggers zich in toenemende mate tegen het aandeel van Apple.

Amazon.com, Inc.

Rond de jaarwisseling waren de aandelen van BlackRock in Amazon ongeveer $38 miljard waard. Het aandeel schiet de laatste tijd omhoog, niet in de laatste plaats vanwege de enorme groei van het bedrijf. Amazon zet de volledige detailhandel in de VS op zijn kop. Op 11 maart herhaalde Goldman Sachs zijn advies om Amazon aandelen te kopen, met meerdere groeifactoren als reden. Amazon is inmiddels veel meer dan een online winkel. Het bedrijf zorgde recentelijk nog voor opschudding na de bekendmaking dat het $700 miljoen had geïnvesteerd in Rivian, een startup voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Analisten zien dit als een uitgelezen kans voor verdere groei voor zowel Amazon als de industrie voor zelfrijdende auto’s.

Alphabet Inc.

Tot slot groeide het aandelenkapitaal van BlackRock in Alphabet Inc. Class A aandelen, aandelen van het moederbedrijf van Alphabet met stemrecht. In totaal bezit BlackRock nu 18,8 miljoen aandelen met een waarde van $19,6 miljard. Alphabet is een gigantisch bedrijf met dochterondernemingen in diverse sectoren. Alphabet blijft ondertussen veel geld in research and development steken, met een investering van $21,4 miljard in 2018. Het is daarom wachten op een nieuwe ontdekking van deze diverse onderneming.