WK-prestaties Britten van belang voor National Grid

Vrijdag maakte het Britse elektriciteitsnetwerk National Grid bekend dat wanneer het Britse nationale voetbalelftal goed presteert tijden het wereldkampioenschap voetbal in Zuid –Afrika dit kan resulteren een record aan stroomafname. Voor National Grid is er dus alles aan gelegen dat het nationale elftal ver komt, aangezien er hierdoor een fors hogere omzet gerealiseerd zal worden.

Door onze redactie

Potten thee
Volgens National Grid kan een stroomafname worden gehaald die gelijk staat aan 1,2 miljoen potten thee die dagelijks op het vuur worden gezet, wanneer het Britse nationale elftal goed weet te presteren. De elektriciteitsleverancier verwacht dat vooral tijdens de rust enorme toenames doordat mensen naar hun koelkast lopen om drank te halen en water opzetten om thee te maken.

Het huidige ‘stroomrecord’ dateert uit 1990, toen de Engelsen uitgeschakeld werden door West-Duitsland in de halve finales van het wereldkampioenschap voetbal. Aanstaande zaterdag speelt Engeland zijn eerste wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika tegen de Verenigde Staten.

Niet ver komen
Afgaande op de recent afgegeven adviezen verwachten analisten niet dat Engeland ver zal reiken in het toernooi en er zo een nieuw stroomrecord zal worden bereikt. Begin deze maand herhaalden de analisten van UBS nog wel hun koopadvies voor National Grid , terwijl zij hun koersdoel vaststelden op 565 GBp.

De analisten van HSBC verlaagden echter op 1 juni hun koersdoel van 740 GBp naar 560 GBP, waarbij het advies is vastgesteld op houden. In totaal staan er nu 4 koop-, 5 houdadviezen en 1 verkoopadvies uit, waardoor de consensus voor het aandeel licht positief is.