Dockwise volgende profiteur van ramp BP

Nadat Boskalis Westminster eerder deze week bekendmaakte een opdracht ontvangen te hebben om de olieramp in de Golf van Mexico te bestrijden, maakte Dockwise vrijdag bekend BP te zullen assisteren bij het opruimen van de gelekte olie. Aangezien de ramp steeds groter lijkt te worden ligt het in de lijn der verwachting dat Dockwise flink hiervan kan profiteren.

Door onze redactie

Mighty Servant
Dockwise zal het heavy-lift-schip Mighty Servant 3 sturen naar het rampgebied om in samenwerking met kleinere schepen een bijdrage te leveren aan de verwijdering van olie die is weggelekt ui de beschadigde oliebron van BP . De Mighty Servant is eerder gezonken voor de kust van Angola, maar het is weer gelicht door Smit en inmiddels dus weer inzetbaar.

De maritiem dienstverlener heeft geen kosten voor de inzet van het vaartuig genoemd. Anders dan gebruikelijk ontvangt Dockwise geen bedrag op projectbasis, maar een dagvergoeding, die zal worden betaald door BP . Het bedrijf verwacht dat het schip enkele maanden in het gebied operationeel zal zijn, afhankelijk van de mate van succes.

Unaniem
Analisten zijn unaniem in hun oordeel over het aandeel aangezien er louter koopadviezen voor het aandeel uitstaan, in totaal 5. Sinds het aandeel in december vorig jaar naar de beurs is gegaan heeft de koers van het aandeel al behoorlijk wat meegemaakt. Vanaf de start op ongeveer 22 euro steeg de koers naar bijna 24 euro halverwege januari van dit jaar.

Vervolgens is de koers in een verval geraakt en bereikte het begin maart een dieptepunt op 17 euro. Vanaf dat moment heeft er een opleving plaatsgevonden en steeg de koers weer naar het koersniveau waarop het naar de beurs werd gebracht. De afgelopen maanden is de koers echter weer wat afgezakt naar ongeveer 20 euro.

Analisten zien nog voldoende opwaarts potentieel voor het aandeel. Er staan 3 koersdoelen uit, waarvan twee op 26 euro en één op 26,25 euro, wat aangeeft dat analisten redelijk eensgezind zijn over het opwaarts potentieel. Het gemiddeld koersdoel bedraagt 26,08 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 26%.