DuPont verwijderd van favorietenlijst

De analisten van ABN AMRO hebben DuPont van hun Recommended List verwijderd, maar handhaven wel hun koopadvies voor het aandeel. Analisten zijn over het algemeen positief gestemd over het aandeel, maar zien inmiddels nog maar een beperkt opwaarts potentieel, al zijn hierover de meningen wel verdeeld. De analisten vinden het aandeel saai geworden.

Door onze redactie

Saai
De analisten van ABN AMRO hebben DuPont van hun lijst met favorieten gehaald aangezien zij het motto ‘Big is Beautiful wat saai beginnen te vinden. Zij geven in dit stadium van het economische herstel de voorkeur aan minder gediversifieerde bedrijven zoals bijvoorbeeld PPG, dat door de analisten juist op de Recommended List is geplaatst.

De analisten wijzen er verder op dat DuPont bekend heeft gemaakt dat de winst per aandeel in het tweede kwartaal aan de bovenkant van de verwachting van 170 dollar zal liggen, wat zij positief vinden. Een sterker wordende dollar zal Dupont echter weinig goed doen en de bouwsector staat nog steeds onder druk, zo stellen de analisten. Deze factoren zullen volgens het sterker drukken op DuPont dan op PPG.

Tot slot vinden de analisten dat de koers van DuPont sinds het begin van dit jaar zeer goed heeft gepresteerd en dat daarnaast het dividend hoog is, met een dividendrendement van 4,3%. Ook de waardering is met 11,3 maal de verwachte winst voor 2012 volgens de analisten niet hoog te noemen. Mede daarom blijven de analisten bij hun koopadvies voor het aandeel.

Consensus
Er staan voor DuPont momenteel 8 koop-, 6 houdadviezen en 1 verkoopadvies uit, waardoor de consensus voor het aandeel overwegend positief is. Het sentiment is echter gezien de verwijdering van de favorietenlijst door ABN AMRO tanende te noemen.

Het gemiddeld koersdoel bedraagt 37,14 dollar, wat resulteert in een verwacht rendement van ruim 4,5%. Analisten zijn echter zeer divers in hun opinie omtrent het opwaarts potentieel van het aandeel. Zo staan er koersdoelen rond de 30 dollar uit, maar ook rond de 52 dollar.