Wienerberger bij hoogste dividendaandelen in Oostenrijk

Beleggers in het aandeel Wienerberger kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Wienerberger nu één van de hoogste dividendrendementen van de Oostenrijkse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,61 cent. Wienerberger's dividendrendement komt hiermee op 3,01 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de constructiebedrijven ligt op een nihile 1 procent.

Historische dividendrendementen Wienerberger

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 3,45 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 3,31 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Wienerberger in beeld plus taxaties 2019

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 209 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,81 euro over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 11,2 te liggen.

Laatste taxaties rond de 3 euro

Jefferies & Co., Kepler Capital Markets en Societe Generale gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Wienerberger' momenteel circa 2,37 miljard euro. Het aandeel Wienerberger bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel Wienerberger 7 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 17 en de 24 euro.

Historische koersen aandeel Wienerberger

fundamenteel onderzoek wienerberger

Het aandeel staat om 10.27 0,99 procent hoger op 20,28 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.