Iberdrola voorbije jaren bij betere energiebedrijven

De laatste jaren was Iberdrola één van de smaakmakers in haar sector. Door het forse rendement over gelopen 5 jaar van 85 procent behoort het aandeel tot de top van de energiebedrijven.

Rendementen Iberdrola versus energiesector

beurskoers

Buy & hold rendementen aandeel Iberdrola over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 aanschaften staan nu op een aanzienlijke winst van 90 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een winst van 10 procent.

Kerncijfers Europese energiesector

koersdata

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 10 maal de winst per aandeel betaald. De sector kost 2,06 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 130 procent in de plus en sinds 2007 107 procent in de plus.

Over 2019 komt de omzet volgens de analisten uit op 37,1 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 35,08 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Iberdrola in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyse

De meeste analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 3,22 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 51 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 15,9.

Fors dividend Iberdrola

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 0,37 cent. Iberdrola's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4,56 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de energiesector ligt op een aantrekkelijke 2 procent.

Jongste koersdoelen rond de 61 euro

De meest recente adviezen voor het energiebedrijf zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, JP Morgan en Credit Suisse.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Iberdrola's beurswaarde 53,82 miljard euro. Het aandeel Iberdrola bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel Iberdrola maar liefst 36 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 8 euro.

Historische beurskoersen Iberdrola

aandelenanalyse iberdrola

Het aandeel sloot zondag op 8,11 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.