Amazon ondanks koersstijging niet verkoopwaardig

De koers van Amazon.com is over de afgelopen 12 maanden met bijna 70% opgelopen en over de afgelopen vijf jaar zelfs met 250%, maar sommige marktvorsers stellen dat het een slecht idee zou zijn om het aandeel te verkopen vanwege onder meer de verdienmodellen en nog altijd aantrekkelijke waardering.

Nieuwe diensten

Een van de zaken waar beleggers reikhalzend naar uitkijken is de uitrol van Amazon.com Prime Day. Voor abonnees van de Prime-dienst gaat Amazon.com het mogelijk maken om bestelde producten binnen 24 uur geleverd te krijgen.

Daarnaast gaat op 12 juli Prime Day Sale van start, waarbij iedere 5 minuten een nieuwe aanbieding wordt uitgerold. Het afgelopen jaar bestelden klanten van Amazon.com tijdens de sale 34,4 miljoen producten, waarmee de cijfers op Black Friday werden overtroffen.

Uiteraard zijn de verkopen van Amazon.com afhankelijk van de economische voorspoed, maar tijdens de financiële crisis in 2008-2009 wist het bedrijf met zijn e-books de zwakkere verkopen van fysieke producten te compenseren.

De afgelopen jaren heeft Amazon.com daarnaast ook andere diensten uitgerold waarvan het potentieel nog niet ten volle benut is. Zo speelt de clouddivisie Amazon.com Web Services (AWS) een steeds belangrijkere rol in de totale omzet van het bedrijf.

Aantrekkelijke waardering

Ondanks dat de koers van Amazon.com op jaarbasis 68,2% hoger staat en ten opzichte van begin dit jaar 10,3%, vindt de markt dat het aandeel nog niet te hoog gewaardeerd is.

De huidige koers-winstverhouding staat namelijk weliswaar op een uitzonderlijk hoog niveau van 306, maar dit komt doordat AWS de winstgevendheid van Amazon.com flink heeft opgehoogd. Dit zal de komende jaren normaliseren en daarmee de k/w ook doen verlagen.

Tot slot zullen nieuwe diensten op korte termijn drukken op de winstgevendheid, maar op langere termijn naar verwachting een positieve bijdrage gaan leveren.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.