Molson Coors dit jaar met afstand beste bieraandeel

Fors positief momentum Molson Coors Brewing

Het Amerikaanse aandeel Molson Coors Brewing was de afgelopen 12 maanden één van de betere aandelen bij de Amerikaanse brouwerijen. Andere Europese brouwerijen die flink aan beurswaarde toenamen zijn o.a. AB AB InBev , Malteries FCO-BEL. en Heineken .

Gemiddeld won de biersector ruim 18 procent over de afgelopen 12 maanden. Hiermee is de biersector alweer één van de beste sectoren om te beleggen geweest. Zie voor de historische rendementen de aandelenfilterpagina (midden in het menu). U ziet hier dat de biersector qua lange termijn rendementen kort achter de andere supersector en internet en biotech zit.

Van de in Amerika en in Europa genoteerde bieraandelen staat alleen het Amerikaanse Truett-Hurst dit jaar in het rood.

Historische beurskoersen Molson Coors Brewing : aandeel rond alltime high.

Molsoncoors


Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Molson Coors Brewing Comp. Comp . over dit jaar komt uit op 11,28 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 3,57 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Molson Coors Brewing in beeld plus taxaties 2016

Molson coors brewing comp. brewer 2016

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 1,07 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5,06 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 21,99 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,64 dollar. Molson Coors Brewing 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,47 procent. Het gemiddelde dividend van de brouwerijen ligt op een schamele 1,64 procent.

Het aandeel sloot vrijdag op 111,25 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.