Interessante belegging in vastgoed: Eurocommercial Properties

Vooral winkelvastgoed heeft te maken met een erg negatief sentiment. De internet business groeit hard en zal dit blijven doen. Winkelvastgoed wordt steeds minder interessant en dan vooral op de mindere locaties zoals in dorpen, kleine steden en zelfs grote steden. Slechts winkelvastgoed dat zich op goede locaties bevindt zal goed kunnen overleven.
Svenhubens
Sven Hubens
Het vastgoed moet zich dan op locaties bevinden waar de mensen sowieso komen, zoals in binnensteden als Amsterdam, Rotterdam, Parijs, London, etc.

Aangezien de investeerder winkelvastgoed mijdt wordt elk aandeel/fonds dat (onder andere) belegt in winkelvastgoed genadeloos afgestraft. Het kind wordt met het badwater weggegooid. Dit is erg interessant, want dit levert goede kansen op.

Eurocommercial Properties

Eurocommerical Properties (ECP) is een dergelijk aandeel dat hard is afgestraft. Maar is dit wel terecht? En valt hier wat te halen voor de investeerder?

Eurocommercialaandeel

Dividend Eurocommercial

ECP heeft een sterke dividendgeschiedenis, betaalt momenteel 9% dividend er is geen reden om aan te nemen dat het dividend moet worden verlaagd.

Eurocommercialdividend

Daarnaast gaat ECP voortaan tweemaal per jaar dividend uitkeren waar het voorheen al het dividend in een eenmalige betaling uitkeerde. Dit is wat interessanter voor beleggers, aangezien zij door het jaar heen nu de liquiditeit krijgen doorgeschoven. Ook gaat ECP voor €20 miljoen (bijna 2% van de uitstaande aandelen) eigen aandelen inkopen om de koers wat meer te ondersteunen. Daarnaast helpt het verwatering tegen te gaan aangezien het afgelopen jaar nog steeds 38% van de beleggers koos voor stock dividend. ECP denkt dus aan de aandeelhouder en neemt maatregelen die in het voordeel zijn van deze aandeelhouder.

De omvang van het dividend is dividend is gebaseerd op het direct resultaat uit het winkelvastgoed (de huurstromen), dat elk jaar gewoon blijven toenemen. Het indirect resultaat (waarde toename van het vastgoed) is meestal ook nog eens positief wat het rendement alleen maar versterkt. Zie hieronder de toename in direct resultaat door de jaren heen. Erg stabiel.

Resultaateurocommercial

Het gaat momenteel niet slecht

Het gaat helemaal niet slecht met ECP. Ze behalen flinke huurstromen en ook de leegstand blijft tot nu toe erg laag (zie hieronder). Daarnaast zijn ze van plan de wat mindere winkelgebieden af te stoten zodat ze zich helemaal kunnen richten op het beste winkelvastgoed op de beste locaties.

Resultateneurocommercial

Ervaren management

Het management is zeer ervaren. Zo zit bijvoorbeeld Van Garderen, de CFO, al 25 jaar bij ECP. Er mag verwacht worden dat het ervaren management juiste keuzes maakt. De laatste tijd is deze verwachting waarheid gebleken doordat ze een aandeleninkoop zijn gestart, het dividend hebben opgeknipt in twee uitbetalingen en de focus hebben gelegd op het afstoten van het ‘mindere’ vastgoed in de portefeuille.

Mooi dividend voor in uw portefeuille

Het gaat goed, ECP heeft een degelijk management en het dividendrendement is ongeveer 10%. Erg interessant voor vastgoedbeleggers. Het sentiment is erg slecht en dit veroorzaakte deze mooie kans. De koers is vrij volatiel dus op korte termijn kan het aandeel nog wat verder tegen u ingaan. Op de wat langere termijn een goede keuze om het aandeel in de portefeuille op te nemen. Ook al mocht het wat minder gaan met het winkelvastgoed in de komende jaren, dan nog is ECP goed gestationeerd om een rendabele belegging te zijn.

Wilt u meer lezen over aandelen zoal deze en een diepere analyse zien met slimme handelsmogelijkheden, kijkt u dan eens op hubenscapital.com.

De auteur, Sven Hubens, is oprichter van Hubens Capital (www.hubenscapital.com). Hubens Capital richt zich op het geven van vermogensadvies aan particulieren en het analyseren van de vooral wat kleinere value stocks.