Anglo American in top Engelse dividendaandelen

Fors dividend Anglo American

Beleggers in het aandeel Anglo American kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Anglo American nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 125 GBp. Anglo American's dividendrendement ligt dus op 5,53 procent. Het doorsnee dividend van de mijnbouwers ligt op een schamele 1 procent.

Dividendrendementen Anglo American

Morgen presenteert het Engelse Anglo American haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van Anglo American over dit jaar komt uit op 28,17 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht meer dan de omzet over 2018 toen het concern 27,61 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Anglo American in beeld plus taxaties 2019

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 3,81 miljard GBp. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 300 GBp. De koers/winstverhouding komt hiermee op 7,54 te liggen.

Laatste taxaties rond de 2403 GBp

De meest recente adviezen voor het mijnbouwbedrijf zijn afkomstig van Deutsche Bank, JP Morgan en HSBC.

Anglo American's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 3175,13 miljard GBp. Het aandeel Anglo American was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juli vorig jaar staat het aandeel Anglo American maar liefst 39 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1434 en de 2294 GBp.

Om 11.29 stond het aandeel 3,16 procent lager op 2260,5 GBp.

Historische koersen Anglo American voorbije 10 jaar

fundamenteel onderzoek angloamerican

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.