Aandeel Oesterreich Post aan kop qua Oostenrijkse dividendaandelen

Fors dividend Oesterreich Post

Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Oesterreich Post nu één van de hoogste dividendrendementen van de Oostenrijkse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2 euro. Oesterreich Post 's dividendrendement komt hiermee uit op 6,51 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een aantrekkelijke 2,15 procent.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 2,05 miljoen euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,4 miljard euro verdiende.

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 157 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Oesterreich Post 's resultaat per aandeel op een winst van 2,27 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,52 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Oesterreich Post 's marktkapitalisatie 2,07 miljard euro.

Het aandeel staat om 9.36 0,11 procent lager op 30,7 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.