Standard Chartered favoriet bij Nomura Securities, angst is weg

De analisten van Nomura Securities hebben onlangs een aantal Europese banken onder de loep genomen. De analisten zijn van mening dat de angst rond Europese banken lijkt weg te ebben, waarbij zij vooral veel verwachten van de Britse bank Standard Chartered .Dit is volgens hen een van de weinige banken die goed blijft presteren.

Door onze redactie

Angst ebt weg
De analisten van Nomura Securities stellen dat er de afgelopen tijd in de markt angst is ontstaan omtrent uitstaand kapitaal van een aantal banken in Europese periferielanden. Zij verwachten echter dat het nieuws de komende periode positiever zal worden. De EU-stress test zal voor de kapitaalratio’s daarnaast slechts beperkte tekorten laten zien, zo verwachten de analisten.

De analisten hanteren voor de volgende banken een advies uitstaan:

  • HSBC : ‘neutral-advies’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 725 GBp
  • Credit Agricole: ‘neutral-advies’, koersdoel van 15 euro
  • Intesa Sanpaolo : ‘netraul-advies’, geen koersdoel afgegeven
  • Deutsche Bank: ‘reduce-advies, met daarbij een koersdoel van 45 euro

    Standard Chartered
    Nomura Securities heeft zijn advies voor Standard Chartered verhoogd van ‘neutral’ naar ‘buy’, waarbij het koersdoel werd opgehoogd van 1770 GBp naar 1800 GBp. Volgens de analisten is de bank een van de weinige Europese banken die ook in de huidige moeilijke omstandigheden goede perspectieven heeft voor winstgroei. De marktverwachtingen voor 2011 zijn als gevolg van de ontwikkelingen van de Aziatische markten gedaald en liggen daarom nu onder de verwachtingen van de analisten.

    Een positieve trigger zien de analisten in een recente uitspraak van het management, die na een sterke start van het jaar zijn doelstellingen voor heel 2011 heeft bevestigd. De analisten zien dan ook voor de Europese banken het meeste opwaarts potentieel voor Standard Chartered .