Analisten gaan uit van recordomzet GlaxoSmithKline, fors dividendrendement

Fors dividend GlaxoSmithKline

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel GlaxoSmithKline nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs.

De consensus van het dividend ligt op 80 GBp per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 5,05 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 3,27 procent.

Dividendrendementen GlaxoSmithKline

Morgen presenteert het Engelse bedrijf GlaxoSmithKline haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van GlaxoSmithKline over dit jaar komt uit op 30,03 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 7,01 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten GlaxoSmithKline in beeld plus taxaties 2016

fundmantele data

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 5,38 miljard GBp. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 110 GBp. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14,41 te liggen.

Recentste taxaties rond de 1907 GBp

Jefferies & Co., Leerink Swann & Company en Berenberg gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt GlaxoSmithKline 's marktkapitalisatie op dit moment 7718,62 miljard GBp.

Om 10.36 staat het aandeel 0,73 procent hoger op 1585 GBp.

Historische koersen GlaxoSmithKline afgelopen 10 jaar

fundmantele data glaxosmithkline

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.