Koers Amazon op alltime high, k/w op 149

De beurskoers van het aandeel Amazon.com ging recent door de grens van 1000 dollar. Sinds begin dit jaar staat het aandeel ruim 32 procent hoger en op 10-jaars basis behoort het aandeel tot de top 20 van beste aandelen (exclusief dividendrendementen). In april publiceerde het bedrijf beter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal. In deze periode steeg de omzet met ruim 23 procent.

Bij het onderdeel AWS (hosting) steeg de omzet maar liefst met 42 procent. Mede door Amazon.com ’s forse groei is de Amerikaanse retailmarkt definitief veranderd en staan er inmiddels ook veel grote winkelcentra leeg zo stellen diverse analisten.

Amazon.com ’s brutowinstmarge kwam in 2016 op 35 procent uit. Daarnaast domineert het bedrijf ook stevig in cloudmarkt bij een jaarlijkse omzet van ruim 12 miljard dollar. Ook is Amazon.com bezig met kunstmatige intelligentie, Internet of Things en ‘smart home’. Het gros van de analisten stelt dat de rek ondanks de enorme stijgingen nog zeker niet uit het aandeel is.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 166,12 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 135,99 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Amazon.com .com in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 3,33 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 6,66 dollar verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op een extreme 149,65 te liggen.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Amazon.com .com geen dividenden uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Amazon.com .com's marktkapitalisatie 469,45 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 996,7 dollar.

Historische koersen Amazon.com .com2007-2017

aandeel amazon.com

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.