Aandeel Ubi Banca dit jaar bij betere Italiaanse banken

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de stevige koerswinst van 51 procent tot één van de betere aandelen bij de banken. Het doorsnee aandeel uit de bankensector leverde de dit jaar een winst op van 10,5 procent. Andere sterk presterende aandelen uit de sector zijn onder andere Recyclex S.A,, Viohalco en Viohalco. Bij de verliezers in de sector zitten onder andere Banco Popular , Banca Carige en Dexia .

Rendementen Ubi Banca versus bankensector

fundamenteel onderzoek

Buy & hold rendementen aandeel Ubi Banca over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een gigantisch verlies van 77 procent. Het aandeel noteert sinds 2012 echter weer op een winst van 66 procent. Over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

Kerncijfers Europese bankensector

aandeel

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 19 maal de winst per aandeel betaald. De sector kost 1,06 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 staat de sector op ruim 98 procent winst en sinds 2007 op 24 procent winst.

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 3,35 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 3,31 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Ubi Banca in beeld plus taxaties 2017

koersdata

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 232 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 21 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 17,86.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,1 cent. Ubi Banca 's dividendrendement ligt dus op 2,67 procent. Het doorsnee dividendrendement van de bankensector ligt op een nihile 0,49 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Ubi Banca 's beurswaarde 3,54 miljard euro.

Historische beurskoersen Ubi Banca

koersdata ubibanca

Om 16.51 stond het aandeel 0,21 procent hoger op 3,75 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.