Chipotle Mexican Grill behooorlijk onder druk na virusschandaal

De beurskoers van het aandeel Mexican Chipotle Grill ging de laatste weken behoorlijk onderuit op nieuws van het uitbreken van een virus bij haar vestiging in Virginia. Diverse analisten stellen dat het aandeel nu echter meer dan genoeg is afgestraft en verwachten koersherstel. De klap van het virus zou het lang termijn groeiperspectief niet hard kunnen schaden zo luidt de consensus.

De resultaten van het bedrijf over het tweede kwartaal lagen over het algemeen wederom hoger. Op kwartaalbasis steeg de omzet met 17,1 procent. De groei op jaarbasis nam met 8,1 procent toe. Chipotle’s marges namen met 9,1 procent toe hetgeen duidt op een hogere kostenefficiëntie.

Qua solvabiliteit staat het bedrijf er zeer sterk voor want het bedrijf heeft geen schulden. De vrije kasstroom over het eerste kwartaal kwam uit op 94 miljoen dollar.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 4,54 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 3,9 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Chipotle Mexican Grill in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 221 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 7,73 dollar verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 40,26.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Chipotle Mexican Grill geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de horecabedrijven ligt op een schamele 0,27 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Chipotle Mexican Grill ' nu rond de 9,52 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 311,24 dollar.

Historische koersen Chipotle Mexican Grill afgelopen 10 jaar

historische koersen chipotlemexicangrill

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.