Beleggers nu even op de rem bij Chipotle Mexican Grill na extreme outperformance

De laatste week lag het aandeel Chipotle Mexican Grill redelijk onder druk nadat effectenhuis Mizuho een downgrade voor het aandeel gaf. Bij Mizuho ging het advies van kopen naar houden. Desalniettemin behoort het aandeel vanaf eind 2017 tot de winnaars in de VS.

Mizuho stelde in haar rapport dat er nu van de CEO Brian Niccol vrij weinig duidelijkheid is over de koers van het bedrijf. Desondanks vinden ze Niccol wel op zijn plek als CEO maar het is volgens de analisten vrij wrang dat op basis van de huidige perspectieven het groeipotentieel nu erg beperkt lijkt. Vanaf begin dit jaar (toen bekend werd dat Niccol aan het roer kwam) won het aandeel maar liefst ruim 80 procent.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 4,84 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 4,48 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Chipotle Mexican Grill in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 238 miljoen dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 8,67 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 52,2.

Analisten gaan er niet van uit dat Chipotle Mexican Grill over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de horecabedrijven ligt op een aantrekkelijke 5 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Chipotle Mexican Grill ' nu rond de 13,04 miljard dollar.

Historische koersen Chipotle Mexican Grill voorbije 10 jaar

financiele analyse chipotlemexicangrill

Om 16.38 stond het aandeel 0,1 procent hoger op 452,54 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.