Adecco meldt zich bij DNC

Het Zwitserse Adecco , s’werelds grootste uitzendconcern, heeft bekendgemaakt dat het De Nederlandse Compagnie (DNC) wil overnemen voor 12,25 euro per aandeel, wat neerkomt op 56 miljoen euro. Weinig analisten volgen small cap DNC vergeleken met large cap Adecco . Voor zowel DNC als Adecco is de consensus licht positief.

Overname DNC
Het bod waardeert DNC (De Nederlandse Compagnie) op 56 miljoen euro en biedt een premie van 52% op de slotkoers van DNC van afgelopen vrijdag.

Het bestuur van DNC heeft een aanbeveling gegeven over het bod richting haar aandeelhouders. Enkele grootaandeelhouders, onder wie bestuursvoorzitter Koos de Vink en Add Vualue Fund, hebben toegezeg hun aandelen te zullen aanmelden. Zij hebben gezamenlijk een belang in de onderneming van 80%.

Binnen 2 maanden wil Adecco zijn bod uitbrengen. Het bod zal gestand doen wanneer 95% van de uitstaande aandelen is aangemeld en goedkeuring is verleend door de relevante mededingingsautoriteiten.

De overeenkomst met Adecco mag door DNC alleen ontbonden worden wanneer er een superieur bod wordt uitgebracht op het concern, dat tenminste 85 cent per aandeel hoger ligt dan het bod van Adecco . Adecco zal dan het bod ten minste moeten evenaren. Wanneer Adecco zich zou terugtrekken, is DNC een boete verschuldigd aan de Zwitsers van 1,25 miljoen euro.

De twee partijen moeten alle betrokken instanties nog inlichten. Door de overname vallen geen gedwongen ontslagen.

Het bod op DNC staat los van het bod dat Adecco deed op het Britse Michael Page International , zo liet een woordvoerder van Adecco aan persbureau Reuters weten. Adecco liet begin augustus weten de Britse uitzender over te willen nemen voor ongeveer 1,3 miljard pond (ongeveer 1,6 miljard euro). Michael Page International wees het bod als te laag van de hand.

Analisten licht positief
Volgens analisten wil Adecco , dat een jaaromzet van meer dan 21 miljard euro heeft, specialisten aan zijn activiteiten toevoegen om het hoofd te kunnen bieden aan de afzwakkende wereldeconomieën. Specialistische uitzend- en detacheringsbedrijven profiteren nu nog van een hoge vraag, terwijl de tradtionele uitzendmarkt al stevig aan het afzwakken is.

Het aandeel DNC wordt door slecht 4 analisten gevolgd. Er zijn 2 koopadviezen afgegeven en daarnaast 1 houd- en 1 verkoopadvies. Hiermee is de consensus licht positief.

Adecco wordt, in tegenstelling tot DNC, door meer analisten gevolgd. Dit is niet verwonderlijk aangezien het aandeel een large cap is. Voor het aandeel zijn in totaal 15 adviezen afgegeven. Voor het aandeel zijn 6 koop-, 7 houd- en 2 verkoopadviezen afgegeven. Hiermee is de consensus ligt positief.

Binnen de sector detachering staat Adecco vrij laag op basis van consensus. Het moet onder meer Nederlandse concerns Brunel , Randstad en USG People NV voor zich dulden. Een plaats onder Adecco vinden we DNC terug.