Sanofi-Aventis in de middenmoot

Sanofi-Aventis heeft vanaf 1 december een nieuwe topman. De Duits-Canadese Chris Viehbacher zal Gerard Le Fur gaan opvolgen, dit heeft Sanofi-Aventis woensdag bekend gemaakt. Chris Viehbacher werkte voorheen als chef in de farmaceutische tak van GlaxoSmithKline voor Noord-Amerika. Analisten zijn niet eensgezind over het aandeel Sanofi-Aventis , al nijgt de meerderheid wel naar een koopadvies.

Analisten niet eensgezind
Op het moment zijn er 38 adviezen afgegeven, waarvan er 20 koop-,13 houd- en 5 verkoopadviezen. De slotkoers van het aandeel eindigde donderdag op 50.90 euro. De afgegeven adviezen van de analisten komen op een gemiddeld koersdoel van 56.02 euro. Dit zal een verwacht rendement opleveren van +10.06%. Met een rating van 3.5 op een maximale score van 5 bevindt Sanofi-Aventis zich in de middenmoot van de sector Farmaceuten.

Voor het complete overzicht klik hier.

Zie hieronder een overzicht van de omzet, andere inkomsten en de kosten van de omzet. Hieruit is te concluderen dat Sanofi-Aventis in de eerste 6 maanden van 2008 niet meer omzet genereert dan in de eerste 6 maanden van 2007. Het is dan ook alleen maar goed om te zien dat de kosten van de omzet ook minder zijn dan die van 2007.


Fundamentals
Zoals onderstaande tabel aangeeft zien de fundamentals van het bedrijf er veelbelovend uit. De winst per aandeel stijgt vanaf 2005 tot heden gestaag. De koers-winstverhouding wordt vanaf 2005 ook steeds beter. Hoe lager de K/W-verhouding is, hoe beter dat voor het bedrijf is. Het dividend dat uitgegeven wordt stijgt al vanaf 2004, en ook in 2008 zal het uit te geven dividend waarschijnlijk hoger liggen dan 2007.