Morgan Stanley verlaagd koersdoelen banken

Morgan Stanley heeft begin deze week voor een aantal banken zijn koersdoel neerwaarts bijgesteld vanwege onder meer een zwakke winstontwikkeling. Wel hebben de analisten voor alle banken hun eerder afgegeven adviezen herhaald, terwijl zij daarnaast opnieuw zijn gestart met het volgen van Commerzbank.

Door onze redactie

Zwakke winstontwikkeling en lagere aandeleninkoop
De analisten van Morgan Stanley stellen dat de koersdoelverlagingen het gevolg zijn van een zwakke winstontwikkeling bij de Europese banken in het tweede kwartaal. Voor de Amerikaanse banken geldt dat de inkoop van eigen aandelen wellicht zal worden gereduceerd, waardoor er minder opwaarts potentieel aanwezig is. Grotere risico’s met betrekking tot de kapitaalgoederen vanwege de wettelijke eisen zijn er volgens de analisten niet.

De analisten hebben de volgende koersdoelwijzigingen doorgevoerd:

  • BNP Paribas: Koersdoel verlaagd van 65,80 euro naar 63,90 euro, advies ‘overweight’
  • Société Générale: Koersdoel verlaagd van 54,80 euro naar 51,60 euro, advies ‘overweight’
  • Deutsche Bank: Koersdoel verlaagd van 50 euro naar 47 euro, advies ‘equal-weight’
  • UBS : Koersdoel verlaagd van 22 CHF naar 19,50 CHF, advies ‘overweight’
  • Credit Suisse : Koersdoel verlaagd van 49 CHF naar 44 CHF, advies ‘equal-weight’
  • Bank of America : Koersdoel verlaagd 21 dollar naar 20 dollar, advies ‘overweight’
  • JPMorgan: Koersdoel verlaagd van 61 dollar naar 60 dollar, advies ‘overweight’

    Tot slot zijn de analisten opnieuw begonnen met het volgen van Commerzbank met een ‘equal-weight advies’, terwijl het koersdoel is vastgesteld op 3,80 euro. Nadat de bank de kapitaalbasis heeft versterkt, blijft de voortgang bij het bereiken van de winstdoelstelling de belangrijkste katalysator voor de koers. De analisten verwachten dat wanneer de trends van het eerste kwartaal zullen doorzetten, de winstdoelstelling van 4 miljard euro in 2012 zal worden bereikt.