Analisten verdeeld over Swatch, koersdoelen lopen uiteen

De analisten van CA Cheuvreux zijn deze week opnieuw Swatch gaan volgen en zijn van mening dat het bedrijf een unieke positie heeft binnen de luxebranche. Hun collega’s bij Exane BNP Paribas zijn het hier echter totaal niet mee eens en verwachten juist dat het bedrijf het in de komende periode zwaar zal hebben.

Opnieuw gestart
CA Cheuvreux is afgelopen donderdag opnieuw gestart met het volgen van Swatch met een ‘outperform-advies’, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 480 CHF. De waardering van het aandeel is onder het marktgemiddelde en dat vinden de analisten niet terecht. Swatch heeft volgens hen een unieke positie in de Zwitserse horloge-industrie: Het is het grootste bedrijf en in alle productcategorieën vertegenwoordigd.

De analisten van Exane BNP Paribas hebben juist deze week hun ‘underperform-advies’ voor het aandeel herhaald, waarbij zij een koersdoel hebben uitstaan van 402 CHF. Het aandeel heeft zich volgens de analisten met een koersdaling over de afgelopen maand van 5% beter ontwikkeld dan de markt. Ondanks zorgen omtrent de economische omstandigheden en het consumentengedrag zien de analisten geen tekenen dat luxegoederen daar in het tweede kwartaal last van hebben gehad. Wel hebben producenten van zogenaamde harde luxegoederen zoals sieraden en horloges volgens hen op dit moment een beperkter potentieel als producenten van zachte goederen.

Consensus
Voor het aandeel staan momenteel 12 koop-, 3 houd- en 2 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus zeer positief is. De analisten van Exane BNP Paribas blijken zodoende een uitzondering op de regel.

Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 437,26 CHF, hetgeen een verwacht rendement oplevert van bijna 7%. Koersdoelen die de afgelopen weken zijn afgegeven liggen echter rond de 470 CHF, wat een rendement zou opleveren van bijna 15%.