Nestlé in gesprek met Chinese snoepfabrikant

De Zwitserse levensmiddelenproducent Nestlé heeft contact met de Chinese snoep- en gebakproducent Hsu Fu Chi over een mogelijke overname. ”Er is contact met Nestlé, maar ook met andere partijen”, aldus een woordvoerder van Hsu Fu Chi. Het aandeel Nestlé noteert op de Zwitserse beurs een lichte daling van 0,1 procent op een koers van 52,55 euro.

Snoepautomaat Nestlé en Hsu Fu Chi
Snoepautomaat
Winst van 2 miljard yuan
Nestlé die de grootste levensmiddelenfabrikant van de wereld is, wil door middel van deze overname een voet in de Chinese consumentenmarkt te zetten. Als de overname lukt betekent dat voor China de grootste overname door een buitenlands bedrijf ooit. Het Chinese bedrijf Hsu Fu Chi heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een winst behaald van 2 miljard yuan (213 miljoen euro). De omzet voor het eerste kwartaal van dit jaar was 1,5 miljard yuan met een winst van 206 miljoen yuan (22 miljoen euro). Het Chinese bedrijf is op de beurs ongeveer 1,8 miljard euro waard.
Volgens bronnen rond de gesprekken tussen beide bedrijven zou een mogelijk akkoord op zijn vroegst over enkele weken bekend kunnen worden gemaakt.