Nestlé wil belang van 60 procent in Chinese Hsu Fu Chi

De grootste levensmiddelenfabrikant van de wereld, Nestlé, wil een belang nemen van 60 procent in het Chinese snoep- en gebaksproducent Hsu Fu Chi. Dit is maandag bekend gemaakt. Met deze meerderheidsbelang zal een bedrag van 1,7 miljard dollar gemoeid. Het aandeel Nestlé noteert omstreeks 10.39 op de Zwitserse beurs een lichte winst van 0,1 procent op een koers van 52,65 Zwitserse Frank.

Nestlé kantoor deal met China
Kantoor van Nestlé te Christchurch, Nieuw-Zeeland
Goedkeuring
De deal met het Chinese bedrijf zal als het wordt goedgekeurd een van de grootste overnames van een Chinees bedrijf ooit zijn. Volgens een woordvoerster van Hsu Fu Chi, Christine Sun, moet er nog wel goedkeuring komen van het Chinese Ministerie van Handel, autoriteiten van de Cayman Eilanden, waar het bedrijf staat genoteerd en aandeelhouders. Shaun Rein, directeur van China Market Research Group zegt: “Er zijn zorgen, vooral na het mislukte bod van Coca-Cola op het Chinese Huiyuan, dat de Chinese overheid de overname zal dwarsbomen om Chinese merken te beschermen.

Hsu Fu Chi
aandelenbeurs Het Chinese bedrijf Hsu Fu Chi heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een winst behaald van 2 miljard yuan (213 miljoen euro). De omzet voor het eerste kwartaal van dit jaar was 1,5 miljard yuan met een winst van 206 miljoen yuan (22 miljoen euro). Het Chinese bedrijf is op de beurs ongeveer 1,8 miljard euro waard.