'Deutsche Bank benoemt twee topmannen'

Deutsche Bank benoemt dinsdag twee opvolgers van de huidige topman Josef Ackermann. Dat meldden Duitse media zondag. De Indiër Anshu Jain, die nu aan het hoofd staat van de zakenbank van het concern, zou inmiddels zeker zijn van zijn benoeming. Om de betrekkingen met de Duitse politiek en het bedrijfsleven warm te houden moet hij waarschijnlijk echter een Duitser naast zich dulden.

De huidige baas van de Duitse activiteiten van Deutsche Bank, Jürgen Fitschen, zou de grootste kans maken op deze baan.

Volgens de Duitse krant Bild zijn er echter ook nog andere kandidaten in de race. De nieuwe bestuursvoorzitters nemen halverwege volgend jaar de taken van Ackermann over.

Hoofdpijndossier
De opvolging van de invloedrijke Ackermann is al lange tijd een hoofdpijndossier voor de grootste bank van Duitsland. Het afscheid van de huidige ceo werd in 2009 al uitgesteld omdat er geen goede opvolger kon worden gevonden.

Deutsche Bank had zijn hoop in de afgelopen maanden gevestigd op de voormalige president van de Duitse centrale bank Axel Weber. Hij koos eerder deze maand echter voor de Zwitserse bank UBS .

Volgens zondagskrant Welt am Sonntag wordt Ackermann na zijn afscheid als topman medio volgend jaar voorzitter van de raad van commissarissen van Deutsche Bank.

ANP